Over Ons

 

DV Dance Action is een regionale dansvereniging gevestigd in Odiliapeel. Onze leden komen onder andere uit Odiliapeel, Mill, Volkel, Landhorst, Uden, Langenboom, Venhorst, Wilbertoord, Boekel, Wanroij, St. Hubert enz.

Op 27 mei 2008 werd de vereniging opgericht en in 2011 mochten wij ons 100e lid verwelkomen. De vereniging is gericht op Garde- en Showdans. De wekelijkse trainingen vinden plaats in de Multifunctionele accomodatie Terra Victa, gevestigd aan de Oude Dijk 55 te Odiliapeel.

Dv Dance Action is aangesloten bij de Dance Federation Netherlands (DFN).

Jaarlijks nemen de leden deel aan ca. 9 toernooien. Onder auspiciĆ«n van de DFN organiseert DV Dance Action jaarlijks 2 toernooien. Een toernooi in het Culturele Centrum Myllesweert in Mill en een toernooi in Fitland XL in Mill. DV Dance Action is een succesvolle vereniging. Dit blijkt uit de mooie resultaten die inmiddels door de leden behaald zijn. Diverse Nederlandse Kampioenstitels en zelfs Europese Kampioenstitels zijn behaald.

 


 

Dansstijlen:

Binnen onze dansvereniging voeren wij 4 verschillende dansstijlen uit: Garde-polka, Showdans karakter, Showdans modern en Streetdance.

Garde-polka:

Dit is een dans afgeleid van de Slavische, Sloveense folklore aangevuld met sprongen, acrobatiek en danspassen. Er zijn basisregels voor de choreografie. Er wordt vooral gelet op de presentatie, houding en synchroniteit.

Showdans karakter:

Dit zijn dansen die een thema of een handleiding (verhaal) herkenbaar uitbeelden. Dansstijlen; folklore, musical/revue, typedans of een dans met een handeling of thema. In deze discipline is het van belang dat muziek, kleding en het gekozen thema volledig op elkaar zijn afgestemd.

Showdans modern:

Deze dansen zijn een mengsel van verschillende jazzstijlen, modern, ballet en aanverwante dansrichtingen. Uitgangspunt voor de beoordeling is in eerste instantie de bewegingsprincipes van de jazzdans. Andere stijlen kunnen in de choreografie worden ingepast, maar mogen niet domineren.

Streetdance:

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als onderdeel van de hiphop en funk/dance stijlen, die al in de jaren 70 onstonden.

 De leden

DV Dance Action is een dansvereniging waar iedereen vanaf 4 jaar mag komen dansen. De jongste kinderen gaan nog niet op toernooi. Zij leren spelenderwijs dansen en toneelspelen, zodat zij een goede basis van de danstechniek leren. Daarna worden de groepen ingedeeld op leeftijd. Globaal genomen is dat de volgende indeling:

Minioren 4 tot 7 jaar
Junioren 7 tot 12 jaar
Jeugd 12 tot 16 jaar
Hoofd 16 jaar en ouder 


 

Commissies 

Natuurlijk zijn er ook nog vele andere dingen die aandacht nodig hebben. Daarvoor zijn er een aantal commissies opgericht om de taken goed te verdelen. De commissies zijn samengesteld uit bestuursleden, trainsters, maar ook ouders en overige vrijwilligers. Er is een technische commissie, activiteiten commissie, toernooi commissie en een kleding commissie.


 

De Trainsters

Dankzij de grote inzet van alle trainsters is het mogelijk om elk jaar weer mooie, nieuwe dansen te presenteren op de toernooien. De trainsters hebben hun examen bij de dansbond DFN behaald en zijn hiervoor gediplomeerd.

Als je inlogt op de site kun je de lijst raadplegen van alle trainsters en hun contactgegevens.